Napi Fitt Konyha

Napi Fitt Konyha

Fetás sült cukkini

2016. május 05. - Napi Fitt Konyha

 1db sült cukkini: 15,8kcal; 1,1g fehérje; 0,7g szénhidrát; 0,9g zsír✔ 

10 perc elkészítés +30perc sütés ✔

Hozzávalók (1 tepsinyi, ~20db sült cukkinihez)

1 közepes cukkini

2 paradicsom

100g feta vagy krémfehér sajt

bazsalikom

Elkészítés:

  • Mosd meg alaposan a zöldségeket
  • Szeld fel a sajtodat
  • Karikázd fel a cukkinit és a paradicsomokat
  • Nem kell sózni, a sütés közben a sajt(krémfehér sajt vagy feta) úgyis átadja finom, sós aromáját
  • Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, arra helyezd el a cukkiniket. Én nem kentem be olajjal sa a sütőpapírt, se a zöldséget, nem tapadt le így sem
  • Tegyél minden cukkinire egy-egy darabbal a sajtból, arra egy-egy pofás paradicsomkarikát, majd szórd meg bazsalikommal. Már most nagyon szép!
  • 260C-on én kb.30 percig sütöttem, de azt mondom, ha már érzed az illatát (ínycsiklandó finom illatra számíts!:) lesd sűrűbben
  • Kicsit hagyd hűlni, és nyamm!

Milyen az íze: 

Kicsit sós, kicsit savanykás, és olyan igazán mediterrán! A cukkini krémesen puha, húú, hát nagyon eteti magát! Főételnek egymagában, akár vacsira vagy salátával, vagy köretként egy jófajta roston csirke mellé, remek kis étel! Már most várom a kövi körös kistesót, a padlizsános variációt. Legközelebb ezzel jövök:)

Miért is jó ez nekünk?

✔ Húsmentes

✔ Egyszerűen elkészíthető

✔ Nagyon fincsi

✔ Szééép! 

✔ Light feta vásárlásával máris diétássá tehető

✔ Az ára pedig: A cukkini kilóját 399Ft-ért vettem, ebből negyed kilót használtam fel, ez 50Ft. A 2db paradicsom 110Ft volt, a krémfehér sajt 250g-ja 379ft, ebből 100g-ot használunk, ami 151Ft. Ha fetával készítjük az ételt egy 250g-os csomagra nyugodtan számolhatunk 550ft-ot, ennek 100grammja 220ft. A bazsalikomra mondjuk 10Ft-ot számolok, de hogy finomabb legyen az eredmény, legyen inkább csak 9:). 

Így egy tepsinyi sült cukkini krémfehér sajttal 320ft, fetával 390ft. Már ez is jól hangzik, de a cukkini, paradicsom szezon még csak most jön , hölgyeim és uraim, a sült cukkini nem kell várni sokat, és filléres étel! ;)

További videókat itt találsz: https://www.youtube.com/c/NapiFittKonyha

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napifittkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr508689164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása