SPENÓTOS, LILA ÉS SÁRGA HÚSÚ ÉDESBURGONYA GNOCCHI, GLUTÉNMENTESEN
Alap hozzávalók:
1 nagyobb batáta
1 tojás (ha tudsz, válaszd szabadon tartott tyúk tojását)
1 kisebb csésze hajdinaliszt
só
Elkészítés:
- Az édesburgonyát főzd meg sós vízben, még forrón törd alaposan át és hűtsd ki.
- TIPP: Ha lila színű nudlikat szeretnél, lila húsú batátát válassz, ha zöldet, akkor a sárga húsú batátát párolt spenóttal színezheted. (A jó maroknyi spenótot kevés sóval és 1-2 fokhagymával párolom, átküldöm aprítógépen, és így keverem az összetört édesburgonyához)
- A kihűlt batátát keverd össze egy tojással, és annyi liszttel, amennyit felvesz. Ez kb. egy csészényi, bár lisztfüggő. Arra figyelj, hogy maradjon a lisztből egy kevés a formázáshoz is, ne ragadjon a gnocchid a nyújtódeszkára. A liszt nálam most hajdinaliszt, de a zabliszt, rozsliszt, vagy ha nincs gondod a gluténnal, a búzaliszt is jól működik.
- A gombócból, amit gyúrtál, csípj le egy kis darabot, azt formázd rúddá és vágj belőle kis kockákat. Ezeket díszítsd egy villa lapjával. Ezt egy kilónyi tésztánál el is hagyhatod:), de ha van türelmed, a kis vájatok szépen feldobják a kis nudlikat.
A műveletről készítettem pár videót, szemléletesebb, mint így, leírva
- Forrásban lévő, sós vízben főzd meg őket. Ha a tészta feljön a víz tetejére, 2-3 perc, és elkészül.
- Az elkészült batáta gnocchit tálalhatod fokhagymás sült vajjal, párolt spenóttal, nekem a kedvencem sült paprikakrémmel.
- Színes, laktató, nagyon finom húsmentes ebéd, ha van kis időd vele foglalkozni, igazán megéri!
Köszi a hozzávalókat NekedTerem
Még több izgalmas receptért kövesd facebook oldalamat: https://www.facebook.com/napifittkonyha
További videókat itt találsz: https://www.youtube.com/c/NapiFittKonyha
És a végén: