Napi Fitt Konyha

Napi Fitt Konyha

SPENÓTOS, LILA ÉS SÁRGA HÚSÚ ÉDESBURGONYA GNOCCHI, GLUTÉNMENTESEN

2019. március 22. - Napi Fitt Konyha

1_edesburgonya_gnocchi_sult_paprikakremmel_es_fokhagymas_parolt_spenottal-2.png
 SPENÓTOS, LILA ÉS SÁRGA HÚSÚ ÉDESBURGONYA GNOCCHI, GLUTÉNMENTESEN 

Alap hozzávalók:
     1 nagyobb batáta
     1 tojás (ha tudsz, válaszd szabadon tartott tyúk tojását)
     1 kisebb csésze hajdinaliszt
     só

 Elkészítés:

  • Az édesburgonyát főzd meg sós vízben, még forrón törd alaposan át és hűtsd ki.
  • TIPP: Ha lila színű nudlikat szeretnél, lila húsú batátát válassz, ha zöldet, akkor a sárga húsú batátát párolt spenóttal színezheted. (A jó maroknyi spenótot kevés sóval és 1-2 fokhagymával párolom, átküldöm aprítógépen, és így keverem az összetört édesburgonyához)
  • A kihűlt batátát keverd össze egy tojással, és annyi liszttel, amennyit felvesz. Ez kb. egy csészényi, bár lisztfüggő. Arra figyelj, hogy maradjon a lisztből egy kevés a formázáshoz is, ne ragadjon a gnocchid a nyújtódeszkára. A liszt nálam most hajdinaliszt, de a zabliszt, rozsliszt, vagy ha nincs gondod a gluténnal, a búzaliszt is jól működik.
  • A gombócból, amit gyúrtál, csípj le egy kis darabot, azt formázd rúddá és vágj belőle kis kockákat. Ezeket díszítsd egy villa lapjával. Ezt egy kilónyi tésztánál el is hagyhatod:), de ha van türelmed, a kis vájatok szépen feldobják a kis nudlikat.
    A műveletről készítettem pár videót, szemléletesebb, mint így, leírva 

  • Forrásban lévő, sós vízben főzd meg őket. Ha a tészta feljön a víz tetejére, 2-3 perc, és elkészül.
  • Az elkészült batáta gnocchit tálalhatod fokhagymás sült vajjal, párolt spenóttal, nekem a kedvencem sült paprikakrémmel.
  • Színes, laktató, nagyon finom húsmentes ebéd, ha van kis időd vele foglalkozni, igazán megéri!
    Köszi a hozzávalókat NekedTerem

 

Még több izgalmas receptért kövesd facebook oldalamat: https://www.facebook.com/napifittkonyha

További videókat itt találsz: https://www.youtube.com/c/NapiFittKonyha

 És a végén:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napifittkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr388524822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása