1 tálka zöldborsó pástétom: 138kcal; 8,9g fehérje; 24g szénhidrát; 0,6g zsír✔
10 perc elkészítés ✔
Felejtsd el, amit eddig a pástétomokról gondoltál! Kísérletezz, próbáld ki zöldborsóból, légy olyan friss és bolondos, akárcsak amit most elkészítünk! ;)
Hozzávalók (1 tálka pástétomhoz)
1 csésze (150g) zöldborsó
2-3 gerezd fokhagyma
só
kevés medvehagyma vagy petrezselyemzöld
szükség esetén kis víz a pároláshoz
Elkészítés:
- Egy csészényi zöldborsót tegyünk egy leragadásra nem hajlamos edénybe, serpenyőbe
- Dobjunk rá 2-3 gerezd fokhagymát (nem kell aggódni, hogy sok lesz, az íze döbbenetesen kisimul a kapott pástétomban)
- Kicsit sózzuk
- Ha friss zöldborsóval dolgozunk, löttyintsünk rá kevés vizet (a fagyasztott enged egy keveset, de azért ekkor is legyünk résen)
- Fedjük le, pároljuk úgy öt percig
- Ezalatt vágjunk petrezselyem zöldet vagy/és medvehagymát
- Botmixerrel törjük meg a zöldborsót (én szeretem, ha robusztusabb, de persze ez hangulatfüggő:)
- Keverjük hozzá a vágott zöldséget (kis menta is kerülhet bele, ínyenceknek chili, lime, nyamii)
- Gyönyörű, a zöld szín legjava! Már csak kóstolni kell :)
Milyen az íze:
Szereted a zöldborsót? Ezt imádni fogod!
Édeskés, zamatos pástétom friss, ropogós kenyered tetején, hozzá, (éljen a tavasz!) friss retek, paradicsom, bevállalósoknak hegyes erős paprika! Az igazán üdítő reggeli étel! A fokhagyma gyönyörűen besimul a pástétomunkba. Az ízvilág kedvelői medvehagymával még fokozhatják az élvezeteket, de petrezselyemszárat vágva a pástétomhoz is jól járunk, vitaminbomba, kiváló, markáns plusz zöld színnel!
Miért is jó ez nekünk?
Szuper vagán finomság ez itt kérem, jóllakat, de nem telít el, öröm az ízlelőbimbóknak, de élénk zöld színével öröm a szemnek is!
A zöldborsó csupa egészség! A hüvelyes zöldség magas rosttartalmú, nagyszerű folsav-forrás, 100g zöldborsó a szükséges napi C-vitamin bevitel 67%-át fedezi, kiváló antioxidáns, K-vitamin és A-vitamin tartalma is kimagasló.
A hozzáadott fokhagyma, és a frissen belevágott medvehagyma, petrezselyemzöld pedig végképp vitaminbajnokká teszik ezt a remek pástétomot, az pedig már csak hab a tortán, hogy a kence íze friss, tavaszi idényzöldségekkel üt igazán!
És akkor kicsi pipákkal:
✔ Nagyon friss, nagyon tavaszi, nagyon üdítő, nagyon zöld!
✔ Vegán finomság
✔ Filléres vitaminbomba
✔ Egyszerűen elkészíthető, szépen variálható
✔ Fincsi :)
✔ Vendégvárónak, mártogatósnak is tökéletes, társaságban a siker garantált!
✔ Ne feledkezzünk el róla télen sem! Az év bármelyik részében könnyen elkészíthető, fagyasztott zöldborsóval is tökéletes az eredmény
✔ Az ára pedig: Juhhú!! Még ha nagyon bőven is számolok, Fokhagyma: 10ft, 150g zöldborsó: 60ft, a kevés medvehagyma, petrezselyem:10ft -- 80ft. Mennyi? És hogy hány kenyeret kentem meg vele, úgy testesen? 5-öt biztos!
Jó étvágyat!
További videókat itt találsz: https://www.youtube.com/c/NapiFittKonyha