Készítettél már sült paprikakrémet?
Én csütörtökön először, mert mindig úgy gondoltam rá, mekkora macera. Pedig dehogy!
RECEPT:
- 3 bocskorpaprikával dolgoztam, amit egy héjas fokhagymával és egy lila hagymával 200fokon 40percig sütöttem
- 10percre lefedtem, hogy a paprika bőre könnyen leszedhető legyen a húsáról. Pár mozdulat volt csak, könnyen lejön
- A torzsát kihúztam, a paprikán maradt magokkal nem foglalkoztam, úgyis ledarálom
- A Fokhagymát kicsomagoltam a héjából, a hagyma fekete részeit leszedtem
- Sót, borsot, chiliport és kevés olajat adtam a sült zöldségekhez majd botmixerrel durvára törtem
- Még nincs itt a paprika szezonja, de három szép piros húsú nem nagy összeg és egy nagyobb tálnyi kencéd lesz belőle
- Ha nagyobb mennyiségben gondolkozol, mentsd el a receptet nyárra, mert őrült jó!
- Isteni mártogatós, kence, és nagyon nyár! Ha nem készítesz krémet belőle, a paprika, lila hagyma simán, grillezve is zseni
- Köszönöm a hozzávalókat https://nekedterem.hu❤️
Ha tetszik a recept, hasonló szuperségeket találsz a facebook oldalamon: Napi Fitt Konyha ;)